Ribolov Prostočasni ribolov v Republiki Sloveniji se izvaja v morju in celinskih vodah.

Informacije o prostočasnem ribolovu na morju in načinu pridobitve dovoljenja so na voljo na spletnih straneh Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Državnega portala Republike Slovenije.

Ribolov v vodah posebnega pomena, v katerih ribiško upravljanje izvaja Zavod za ribištvo Slovenije je dovoljen samo v ribolovnih revirjih zavoda.

Cenik dnevnih ribolovnih dovolilnic

CENIK LETNIH RIBOLOVNIH DOVOLILNIC

CENIK DNEVNIH RIBOLOVNIH DOVOLILNIC

SPLETNI NAKUP RIBOLOVNIH DOVOLILNIC  (https://www.ribiskekarte.si/zavod-za-ribistvo-slovenije)

Ribolovni revirji

Cerkniško jezero
Cerkniško jezero

Iščica

Kolpa

Koritnica

Krka

Lepena

Mrtvica-Ribče

Obrh

Radovna

Sava

Sava Bohinjka

Soča

Unica

spletni_nakup_dovolilnicNajlepši muharski revirji Slovenije

Soča je med slovenskimi rekami prav poseben dragulj, ki predstavlja enega nacionalnih zakladov, na katerih vsak Slovenec gradi svojo narodno zavest in ponos. Za Darrela Martina, slovitega ameriškega ribiškega publicista, je Sava Bohinjka najlepša muharska reka na svetu. Taff Price, svetovno znani avtor knjig o umetnih muhah, je pravil, da se mu je v sanjah prikazala neznana reka. Ko je prvič prišel na Krko, je razpoznal natanko ta prostor iz sanj, zelenilo reke, njen tok čez nizek prag iz lehnjaka, obrežno žalujko ob vznožju strmega brega... In si tega ni znal razložiti. Edgar Pitzenbauer je iz Regensburga prihajal muharit na Unico štirideset let zapovrstjo. Ljubil je Unico. Na zgornji Radovni sem srečal profesorja Hauserja iz Brna, gospoda poznih jesenskih let. Utrujal je potočnice, vsak met za dober pedenj dolge, kakor narcise, rumene lepotice...

Odpri datoteko
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405