Ribogojnica Soča Mučeniška ulica 28, 5222 Kobarid, erik.sivec@zzrs.si

Ribogojnico Soča so v Kobaridu zgradili leta 1939 Italijani, kot kompenzacijo za škodo na ribjem življu, ki so jo povzročili z izgradnjo hidroelektrarn na Soči. Ribogojnico z vodo napajata Korenov in Frandoličev izvir. Letno vzredimo okoli 20 ton rib, večina pa je namenjena za poribljavanje.

670x420_ribogoj3

Urnik: trgovina posluje vsak delovnik od 9:00 do 12:00, sobota od 9:00 do 11:00, nedelja ZAPRTO 

Telefonska številka: 041 390 924

Gojimo naslednje vrste rib

Soška postrv Salmo marmoratus - je vrsta, ki ji posvečamo največ pozornosti. Soška postrv je endemit Jadranskega povodja. Zaradi vlaganja potočne postrvi in posledičnega križanja med obema, je bil obstoj soške postrvi močno ogrožen. Leta 1985 smo prvič pridobili ikre soške postrvi od plemenk vzrejenih v ribogojnici, kar je bil pomemben mejnik pri vzreji te ribje vrste in tudi osnova za repopulacijski program. Po odkritju genetsko čistih populacij soške postrvi v Zadlaščici in v Predilci v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja, pa vzrejamo izključno genetsko čiste soške postrvi ter jih vlagamo v zgornji del Soče in njene pritoke.

Šarenka Oncorhynchus mykiss - V ribogojnici vzrejamo sterilno šarenko, ikre le-te pa uvozimo iz ZDA. Večina vzrejene šarenke je namenjena vlaganju za športni ribolov, tako naših ribolovnih revirjev kot tudi številnih ribiških družin širom Slovenije. Zaradi vzreje v zemeljskih bazenih in majhne gostote rib so naše ribe izredno lepe in zdrave in v veliko veselje ribičem, ko jih le ti uspejo prelisičiti s svojimi muhami.

Potočna zlatovčica Salvelinus fontinalis - za prodajo na lokalnem tržišču vsako leto vzredimo tudi manjšo količino potočne zlatovčice konzumne velikosti. Zaradi izredno čiste in kvalitetne vode v ribogojnici so zlatovčice prava poslastica na krožniku za domače in tuje gurmane.

Cenik pdf

Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405