Markiranje sulcev Sporoči podatek o ujetem sulcu!

Označevanje sulcev na območju Save poteka že od leta 2008. Tokrat akcija poteka na celotnem območju Slovenije. Vsak "markiran" sulec je označen z individualno oznako. Pri ponovnem ulovu označenega sulca lahko tako na podlagi podatka o številki njegove oznake in lokacije ulova pridobimo zelo koristne informacije o njegovi rasti, razdalji ki jo je prepotoval itd.

Zavod za ribištvo Slovenije želi pridobiti podatke o čim več ujetih sulcih (tako markiranih kot nemarkiranih) in o njih zbrati relevantne podatke. Pri tem nam bo sodelovanje vas, športnih ribičev v veliko pomoč. Ker se zavedamo, da je za vsakega športnega ribiča pomemben ribolov, ne izpolnjevanje obrazcev, smo vam pripravili enostaven obrazec z navodili, sodelujoče ribiče pa čaka tudi simbolična nagrada.

Oznaka je s plastično vrvico pritrjena pod hrbtno plavut sulca, tulec z oznako pa prosto visi z nje. Tulec je sive barve, na eni strani je napisana štiri ali pet mestna številka oznake (SLO- - - - -), na drugi strani pa telefonska številka Zavoda za ribištvo Slovenije. Včasih je treba pred odčitavanjem ploščico očistiti alg. Bodite pozorni, da v obrazec vpišite številko oznake in ne telefonske številke!

Zaželeno je tudi, da ulov foto dokumentirate in nam posredujete fotografije: ulovljenega sulca, oznake (iz katere je razvidna številka oznake!) in lokacije. Sulca slikate vedno tako, da je vidna desna stran glave.

Za vsakega markiranega sulca in za pravilno izpolnjen obrazec prejmete eno majico z motivom sulca (velikost majice si izberete na obrazcu, če pošljete podatke o več markiranih sulcih, dobite za vsakega po eno majico: 5 markiranih sulcev = 5 majic).
Nagradno majico prejmete tudi, če pošljete podatke o treh ali več nemarkiranih sulcih (velja za obdobje enega leta).

"Prikaz odčitavanja označenega sulca"

 

NAGRADA

Ribič prejme simbolično nagrado (majico) za vsake tri izpolnjene in vrnjene obrazce s podatki o ulovljenem neoznačenem sulcu in za vsak izpolnjen obrazec s podatki o označenem sulcu.

Obrazec: Markiranje sulcev v Savi

Preberite si "Varovanje osebnih podatkov".

Markiranje sulcev

Sulec:

Prosimo naložite fotografijo:

Varstvo osebnih podatkov

Ribolovni revirji

Cerkniško jezero
Cerkniško jezero

Iščica

Kolpa

Koritnica

Krka

Lepena

Mrtvica-Ribče

Obrh

Radovna

Sava

Sava Bohinjka

Soča

Unica

spletni_nakup_dovolilnicNajlepši muharski revirji Slovenije

Soča je med slovenskimi rekami prav poseben dragulj, ki predstavlja enega nacionalnih zakladov, na katerih vsak Slovenec gradi svojo narodno zavest in ponos. Za Darrela Martina, slovitega ameriškega ribiškega publicista, je Sava Bohinjka najlepša muharska reka na svetu. Taff Price, svetovno znani avtor knjig o umetnih muhah, je pravil, da se mu je v sanjah prikazala neznana reka. Ko je prvič prišel na Krko, je razpoznal natanko ta prostor iz sanj, zelenilo reke, njen tok čez nizek prag iz lehnjaka, obrežno žalujko ob vznožju strmega brega... In si tega ni znal razložiti. Edgar Pitzenbauer je iz Regensburga prihajal muharit na Unico štirideset let zapovrstjo. Ljubil je Unico. Na zgornji Radovni sem srečal profesorja Hauserja iz Brna, gospoda poznih jesenskih let. Utrujal je potočnice, vsak met za dober pedenj dolge, kakor narcise, rumene lepotice...

Odpri datoteko