Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

ZBIRKA POROČIL O MONITORINGU IZBRANIH CILJNIH VRST RIB IN PIŠKURJEV

0 Komentarji
450
23-01-2019

Na spletni strani Natura 2000 so objavili poročila o monitoringu izbranih ciljnih vrst rib in piškurjev v letih 2008 do 2017, ki smo jih pripravili na Zavodu za ribištvo Slovenije.

Poleg letnih poročil (2008 - 2011) si lahko preberete poročila za sledeče ciljne vrste: beloplavutega globočka, čepa, činkljo, donavskega potočnega piškurja, grbastega okuna, grbo, kaplja, Kesslerjevega globočka, laškega potočnega piškurja, mazenico, navadno nežico, pegunico, pezdirka, platnico, pohro, primorskega blistavca, primorsko belico, primorsko nežico, primorsko podust, sabljevca, smrkeža, solinarko, soško postrv, upiravca, veliko nežico, veliko senčico, zlato nežico in zvezdogleda.

0.0
Zadnja posodobitev: 23 januar 2019 02:38
Sorodne Novice: MEDNARODNI DAN BIOTSKE RAZNOVRSTNOSTI PROPAD VRSTE JE POKAZATELJ STANJA CELOTNEGA EKOSISTEMA V CELJU NAŠLI IZJEMNO INVAZIVNO VRSTO RAKA EVROPSKI DAN NATURA 2000 in MEDNARODNI DAN BIOTSKE RAZNOVRSTNOSTI PROJEKT "LIFE FOR LASCA" - NUJNI UKREPI ZA OHRANITEV VRSTE PRIMORSKA PODUST Letno poročilo o izvajanju ribiškega upravljanja za leto 2013 Usmeritve in priporočila ZZRS pri načrtovanju posegov
biseri narave MONITORING Natura 2000 piškurji ribe

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405