Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

ZAKLJUČIL SE JE 30. SEJEM ALPE-ADRIA

0 Komentarji
271
4-02-2019

V preteklih dneh se je Zavod za ribištvo Slovenije udeležil 30. sejma Alpe-Adria, kjer smo skupaj z Ribiško zvezo Slovenije in Zvezo za športni ribolov na morju Slovenije predstavljali tako sladkovodno, kot tudi morsko ribištvo v Sloveniji. V Sloveniji imajo 94% vseh celinskih voda v upravljanju ribiške družine, ostalih 6% pa Zavod za ribištvo Slovenije. Vode, ki jih ima v upravljanju Zavod za ribištvo Slovenije imenujemo vode posebnega pomena, saj so z vidika varstva rib nekateri od najbolj ohranjenih in značilnih vodnih ekosistemov ter so še posebej značilni in ugodni za razvoj in ohranjanje posameznih domorodnih vrst rib. Športni ribolov v vodah posebnega pomena je dovoljen v obsegu in na način, ki ne vpliva na ugodno stanje ohranjenosti domorodnih ribjih vrst ali kako drugače ogroža namen zaradi česar je bila voda razglašena za posebno varstvo. Naša naloga v teh vodah je redno spremljanje vpliva ribolova na populacijo rib.


Ribolovni turizem v Sloveniji je ena izmed atraktivnih ponudb, ki jih lahko naša dežela ponudi. Ribiči cenijo čiste vode in dober stalež rib v njih. V zadnjih letih se je povečalo število tujih ribičev, kar je posledica uspešne predstavitve tako na domačih, kot tujih sejmih. Hvala vsem, ki ste nas obiskali na sejmu Alpe-Adria v Ljubljani, v kolikor pa tokrat niste utegnili, nas ta mesec lahko najdete tudi na sejmu muharjenja v Saint Etiennu in mednarodnem sejmu ribolova v Vicenzi.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: VABLJENI NA SEJEM PESCARE SHOW 2019 (23. in 24. 2. 2019) VABILO NA SEJEM ALPE-ADRIA 2019: 30. 1. - 2. 2. 2019 SEJEM NATOUR ALPE-ADRIA 31.1.-3.2.2018
sejem Ribolov ribištvo

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405