Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

VZORČENJE V SLOVENSKEM MORJU

0 Komentarji
626
30-11-2017

Dne 28.11.2017 smo z raziskovalnim plovilom G. Dallaporta izvedli vzorčenje v slovenskem morju. Opravili smo dva standardizirana ribolova z dvema strgačama na enem sistematično določenem mestu v slovenskem morju. Ves ulov smo sortirali na krovu plovila, pri čemer smo ribe v širšem pomenu, glavonožce, komercialne rake in komercialne školjke določili do vrste. Organizme smo biometrično obdelali v laboratoriju na raziskovalnem plovilu. Podrobne biološke parametre smo zajeli pri osebkih morskega lista (dolžina telesa, masa telesa, spol, spolna zrelost in starost), osnovne parametre pa tudi pri osebkih drugih vrst (dolžina telesa, masa telesa). Podatke smo vpisovali v standardne obrazce izvajalca raziskave.

Podatki bodo na regionalni ravni osnova za ocenjevanje populacije morskega lista (Solea solea) ter vplivov različnih ribolovnih aktivnosti na to populacijo.

Bojan Marčeta, Vodja Oddelka za morsko ribištvo

 

0.0
Zadnja posodobitev: 24 september 2018 02:27
Sorodne Novice: ZVEZA ZA ŠPORTNI RIBOLOV NA MORJU SLOVENIJE PRAZNUJE JESENSKO VZORČENJE RIBJIH POPULACIJ V OKVIRU PROJEKTA LIFE STRŽEN
ZZRS MORSKO RIBIŠTVO MORJE

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405