Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Vlaganje markiranih sulcev

0 Komentarji
1308
2-09-2008

V Zavodu za ribištvo Slovenije smo letos pričeli z označevanjem sulcev, ki so namenjeni vzdrževalnemu vlaganju. Označevanje sulcev bo trajalo vsaj pet let.

Z označevanjem želimo spremljati in bolj natančno spoznavati navade in obnašanje sulcev, zato si bomo prizadevali v prihodnosti nameniti vzdrževalnemu vlaganju kar največ označenih sulcev. 

V vodotoke, v katerih izvajamo ribiško upravljanje, smo v letošnjem letu vložili 487 označenih sulcev. V avgustu smo vložili 187 sulcev na petnajstih lokacijah v reko Kolpo med Slavskim lazom in Dolom in 300 sulcev na osmih lokacijah v reko Savo med izlivom Ljubljanice v Savo in Litijo. Vsi vloženi sulci so bili velikosti 30-40cm.

Ribe smo markirali pod hrbtno plavutjo s sivimi markicami iz umetne mase, proizvajalca Floy tag, na katerih se nahajajo naslednji podatki:

  • oznaka SLO
  • številka markice
  • telefonska številka Zavoda za ribištvo Slovenije

Naprošamo vse ribiče, ki bodo kakorkoli prišli v stik z označeno ribo, da nam sporočijo bodisi na tel: +386 (0) 1 24 43 400 bodisi na naš e-poštni naslov čimveč podatkov in sicer:

  • številko markice
  • datum najdbe ribe
  • natančno lokacijo najdene ribe
  • dolžino ribe v milimetrih, merjeno od začetka glave do konca repne plavuti v naravni legi
  • težo ribe v gramih
  • fotografijo ribe.

Za sodelovanje se vam že v naprej zahvaljujemo.

0.0
Zadnja posodobitev: 02 november 2014 08:31
vlaganje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405