Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Uspešna predstavitev sladkovodnega ribolova v Sloveniji na sejmu WTM (World Travel Market) v Londonu

0 Komentarji
1804
23-11-2013

Veliko zanimanje za ribolov v Sloveniji 

Mednarodni sejem WTM (World Travel Market) je za Berlinsko turistično borzo drugi največji specializirani turistični sejem na svetu. Letošnji sejem je potekal v osrednjem londonskem sejemskem centru od 4. do 7. novembra.

Ponudila se nam je priložnost, da na sejmu predstavimo tudi slovenski ribolovni turizem. Organizator nastopa Slovenije na sejmu je bila SPIRIT (Javna agencija R Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma), s katero uspešno sodelujemo že vrsto let, tako na sejmih v tujini, kot drugih področjih promocije. Povabili so nas, da na sejmu predstavimo naše promocijske materiale in sodelujemo na tiskovni konferenci in srečanju z novinarji. Nosilec nastopa je bil Zavod za ribištvo Slovenije v sodelovanju z Ribiško zvezo Slovenije. K sodelovanje smo povabili tudi ribiške družine. Odzvale so se RD Bled, RD Idrija, RD Ljubno in RD Novo mesto. Na sejmu smo slovensko sladkovodno ribištvo zastopali direktor Zavoda za ribištvo Slovenije Dejan Pehar in njegov sodelavec Gregor Albreht ter Borut Jerše.

Na razstavnem prostoru smo predstavili naslednje promocijske materiale v angleščini: 

-    dve brošuri, ki smo ju pripravili skupaj s SPIRIT: Ribolov v rekah in jezerih Slovenije in Muharjenje v Sloveniji,  
-    dve brošuri Zavoda za ribištvo Slovenije, v katerih je predstavil muharjenje na vodah, s katerimi upravlja: zgornji Soči, Unici, delu Save Bohinjke, Radovni in na izvirnem delu Krke,
-    brošure RD Bled, v kateri le-ta predstavlja ribolov na Blejskem jezeru in delu Save Bohinjke, s katerim upravlja, RD Idrija, v kateri predstavljajo muharjenje na zgornji Idrijci, RD Ljubno, v kateri predstavljajo muharjenje na zgornjem delu Savinje in RD Novo mesto, v kateri predstavljajo ribolov na delu Krke, s katerim upravljajo ter na Radeščici.

Med obiskovalci je bilo veliko zanimanje za ribolov na slovenskih vodah, predvsem za muharjenje. Angleži so zelo zanimivi potencialni obiskovalci naših voda, zato smo se v času sejma  srečali tudi s predsednikom Angleške ribiške zveze (Angling Trust) Markom Lloydom, mu predstavili možnosti ribolova na sladkih vodah v Sloveniji in povabili njihove člane, da pridejo na ribolov v Slovenijo. Mark Lloyd je bil v Sloveniji letos v aprilu, ko se je udeležil sestanka delovne skupine Evropske ribiške zveze EAA za sladkovodno ribištvo. Pred tem sta s prijateljem teden dni uspešno muharila na nekaterih naših vodah in bila nad njimi navdušena.

Sodelovali smo tudi  na tiskovni konferenci in srečanju z novinarji, ki jo je 4. novembra pripravila SPIRIT na slovenskem razstavnem paviljonu. Tudi med novinarji je bilo veliko zanimanje za ribolov na slovenskih rekah in jezerih. S SPIRIT smo se dogovorili, da v aprilu ali maju 2014 organiziramo študijsko potovanje in ribolov v Sloveniji za novinarje najpomembnejših angleških ribiških revij, med katerimi so Trout & Salmon, Trout Fisherman in Fly Fishing and Fly Tying.

0.0
Zadnja posodobitev: 02 november 2014 08:10
Sorodne Novice: Rak trnavec v Sloveniji: še imamo čas, da preprečimo njegovo širjenje PREDSTAVITEV PROJEKTA DANUBE FLOODPLAIN PRENOS ZNANJ IN IZKUŠENJ Z RAZLIČNIMI STROKOVNJAKI IN PROJEKTI V SLOVENIJI IN ITALIJI VABILO NA PREDSTAVITEV MERILCA PRETOKA VODNEGA TOKA, 21.11.2018 NAJSODOBNEJŠA RIBJA STEZA V SLOVENIJI PREDSTAVITEV RIBIŠKEGA SLOVARJA USPEŠNA PREDSTAVITEV NA PESCARE SHOW 2018 Dobra sezona ribolova orad Novembra je sezona ribolova na morske liste Primorska podust (Protochondrostoma genei) v Sloveniji
sejem

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405