Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Udeležba ZZRS na 23. mednarodnem astakološkem simpoziju na Češkem

0 Komentarji
140
5-07-2022

Udeležba ZZRS na 23. mednarodnem astakološkem simpoziju na Češkem

Konec junija je v Hluboki na Češkem potekal že 23. mednarodni astakološki simpozij, ki ga organizira mednarodno astakološko društvo (International Association of Astacology). Konference so se udeležili vodilni strokovnjaki na področju astakologije. Predstavljenih je bilo veliko zanimivosti iz področja biologije in ekologije rakov, varovanja in upravljanja z raki, njihovih bolezni in patogenov, poseben poudarek je bil na problematiki račje kuge ter razširjenosti invazivnih vrst rakov..

 

Simpozija so se v okviru projekta LIFE IP (LIFE17 IPE/SI/000011) udeležili tudi sodelavci ZZRS: Vit Kukolja, Luka Mrzelj in Diana Marguč, ki so predstavili poskus eradikacije invazivnega raka trnavca (Faxonius limosus) na gramoznicah pod Ptujskim jezerom (Eradication attempts of invasive spiny cheek crayfish Faxonius limosus (Rafinesque, 1817) in gravel pits near Ptuj, Slovenia). Predstavljen je bil tudi plakat z naslovom: Celoviti ukrepi za obvladovanje invazivnega tujerodnega signalnega raka (Pacifastacus leniusculus) (Dana, 1852) v Sloveniji (Comprehensive measures for the management of the invasive alien signal crayfish (Pacifastacus leniusculus) (Dana, 1852) in Slovenia). Tekom predstavitve smo pridobili različna mnenja priznanih strokovnjakov s tega področja, ki bodo še dodatno obogatila upravljavski načrt signalnega raka v Sloveniji. Upravljavski načrt se pripravlja v okviru Podnebnega sklada, ki ga financira Ministrstvo za okolje in prostor.

   

Več o simpoziju si lahko preberete tukaj: https://iaa23.com/cs/  

Predstavitev trnavec

Plakat signalni rak

0.0
Zadnja posodobitev: 05 julij 2022 11:25
Sorodne Novice: Objava novega cenika ZZRS za prodajo rib Javni razpis za delovno mesto direktorja javnega zavoda ZZRS Naša sodelavca o delu in nalogah ZZRS za oddajo Poletni jutranji val za radio Rai Furlanija Julijska ZZRS išče nove sodelavce! Projekt NarcIS - Partnerstvo za varstvo narave. Predstavitev ZZRS Zaradi normalizacije vodostaja ponovno odpiramo možnost ribolova na Cerkniškem jezeru (revir ZZRS) Ekipa ZZRS projekta Vrh Julijcev je spet v polnem pogonu - izlov rib iz Dvojnega jezera se nadaljuje ZZRS IMA NOVEGA DIREKTORJA VLOGA ZZRS PRI PROJEKTU "VrH JULIJCEV" ZZRS POSTAL PARTNER EVROPSKEMU PROJEKTU "VRH JULIJCEV"

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405