Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

UDELEŽBA NA DELAVNICI PODJETJA BIOMARK

0 Komentarji
320
10-12-2018

Zaposleni na Zavodu za ribištvo Slovenije smo se v ponedeljek 3. 12. 2018 udeležili dvodnevne delavnice podjetja Biomark. Na delavnici smo spoznali tehnologijo markiranja živali s PIT (Passive Integrated Transponder) markerji ter njihovo uporabo v raziskovalne namene. PIT markerji se uporabljajo predvsem pri raziskavah gibanja živali. Primerni so tudi za ribe in lahko služijo kot metoda pri raziskovanju ribjih migracij ali pri preučevanju učinkovitosti ribjih stez. Prav tako lahko z markerjem trajno in ne invazivno označujemo živali. Podobni markerji se uporabljajo tudi pri označitvi domačih živali.

Nino Kirbiš, strokovni sodelavec projekta VIPava

Zadnja posodobitev: 10 december 2018 12:03
markiranje Biomark tehnologija PIT

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405