Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

TEHNIČNI SESTANEK ZA VREDNOTENJE STRATEGIJE UPRAVLJANJA V RIBIŠTVU

0 Komentarji
570
26-03-2018

Pretekli teden sta se predstavnika Zavoda za ribištvo Slovenije skupaj s predstavnico Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano udeležila sestanka v Rimu, kjer so skupaj z ostalimi strokovnjaki usklajevali Sredozemski okvir za načrtovanje upravljanja ribištva za male pelagične ribe v Jadranskem morju.  

Razprava se je osredotočila na določitev strategije, ki bo opredelila različne scenarije upravljanja rib v Jadranskem morju. Strategija se bo določila na podlagi različnih znanj in izkušenj, ki so bila opredeljena tudi v večletnem načrtu upravljanja ribolova na male pelagične staleže v severnem Jadranu in po predhodnih ukrepih za ribolov na male pelagične staleže v južnem Jadranu. 

Udeležitev takšnih razprav je izrednega pomena tudi za Slovenijo, saj projekt FAO-AdriaMed bistveno prispeva k izmenjavi informacij, ki se nanašajo na skupne ribolovne vire. Biološki vodni viri namreč niso omejeni na geopolitične meje, zato je izrednega pomena znanstveno sodelovanje med državami z namenom odgovornega upravljanja ribolovnih virov.

0.0
Zadnja posodobitev: 24 september 2018 02:58
Sorodne Novice: SESTANEK PROJEKTA AdriaMed V RIMU SESTANEK AdriaMed V SPLITU ZAKLJUČEN JE JAVNI RAZPIS ZA PODELITEV KONCESIJE ZA IZVAJANJE JAVNE SLUŽBE SVETOVANJA V RIBIŠTVU DELAVNICA O BIOEKONOMSKI PRESOJI UPRAVLJANJA IN SUBREGIONALNI ODBOR ZA JADRANSKO MORJE KOORDINACIJSKI SESTANEK ADRIAMED: SARAJEVO, 6. - 7.2.2018 Letno poročilo o izvajanju ribiškega upravljanja za leto 2013 Letni program izvajanja ribiškega upravljanja za leto 2014 Life+ Program upravljanja Nature 2000 za obdobje 2014-2020 (LIFE11 NAT/SI/880) Letni program izvajanja ribiškega upravljanja za leto 2013 Osnutek programa upravljanja rib
MORSKO RIBIŠTVO sestanek upravljanje rib

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405