Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

SVETOVNI DAN OCEANOV

0 Komentarji
733
8-06-2018

Svetovni dan oceanov, ki ga že deseto leto praznujemo 8. junija je letos potekal pod sloganom »Zdravi oceani, zdrav planet«. Oceani so srce in duša našega planeta. Poleg tega da uravnavajo podnebje, proizvajajo kisik, predstavljajo vir hrane, so tudi domovanje številnih živalskih in rastlinskih vrst, ki dajejo našemu življenju lepoto.

Od oceanov je odvisno naše življenje, vendar se glede na naše ravnanje z njimi očitno tega ne zavedamo. Onesnaževanje s plastiko in ravnanje z odpadki predstavlja pereč problem, ki lahko bistveno spremeni življenje, kot ga poznamo danes. Problem pa ni daleč stran, saj so raziskave pokazale da je Jadransko morje srednje do močno onesnaženo. Moramo se zavedati, da mikrodelci plastike, ki plavajo po našem morju, se na koncu znajdejo tudi v organih rib, ki pristanejo na našem krožniku. Ljudje smo namreč še vedno del naravnega prehranjevalnega spleta in vsak posameznik lahko vpliva na to, da bomo tam tudi ostali. To pa lahko zagotovimo le s skupnimi močmi s skupno željo in potrebo po varovanju in trajnostnemu izkoriščanju naravnih virov. Za konec pa si bom sposodila še slogan preteklega uspešnega projekta Ministrstva za okolje in prostor in Ministrstva za infrastrukturo, ki sta svoje aktivnosti usmerila v skupni cilj – ohranitev slovenskega morja za prihodnje generacije pod geslom »VARUJ MORJE, BODI ZVEZDA«.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: 3. MAREC - SVETOVNI DAN PROSTOŽIVEČIH ŽIVALI OBELEŽUJEMO SVETOVNI DAN MOKRIŠČ 22. APRIL - SVETOVNI DAN ZEMLJE SVETOVNI DAN PREHODNOSTI VODA ZA RIBE - 21. 4. 2018 SVETOVNI DAN MOKRIŠČ - 2. FEBRUAR
MORJE MORSKO RIBIŠTVO OCEANI ZZRS

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405