Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

SVETOVNI DAN MOKRIŠČ - 2. FEBRUAR

0 Komentarji
549
2-02-2018

SVETOVNI DAN MORKIŠČ, ki ga vsako leto beležimo 2. februarja je letos potekal pod sloganom Mokrišča za boljšo prihodnost urbanih okolij. Leta 1971 je bila sprejeta Ramsarska konvencija, ki predstavlja temelj varstva in trajnostne rabe mokrišč. 

Mokrišča predstavljajo življenjski prostor številnih rastlinskim in živalskim vrstam, zaradi česar so zelo pomembna za ohranjanje biodeverzitete. Zato je prav, da vsako leto širom sveta ta dan posvetimo ozaveščanju o pomenu mokrišč za ljudi, kot za ves planet.  

 

 

0.0
Zadnja posodobitev: 05 februar 2018 11:11
Sorodne Novice: 3. MAREC - SVETOVNI DAN PROSTOŽIVEČIH ŽIVALI OBELEŽUJEMO SVETOVNI DAN MOKRIŠČ SVETOVNI DAN OCEANOV 22. APRIL - SVETOVNI DAN ZEMLJE SVETOVNI DAN PREHODNOSTI VODA ZA RIBE - 21. 4. 2018 PRIBLIŽUJE SE 2. FEBRUAR – DAN MOKRIŠČ
mokrišča BIODIVERZITETA

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405