Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Sestanek AdriaMed

0 Komentarji
1607
25-01-2010

21. in 22. januarja 2010 je v prostorih ZZRS potekal sestanek AdriaMed na temo socioekonomskih podatkov o stanju morskega ribištva. To je bil prvi tovrstni sestanek organiziran v Sloveniji.


(foto: E. Avdič)

Organizacija Združenih narodov za kmetijstvo in prehrano - FAO je ustanovila AdriaMed projekt z namenom pospeševanja skupnega upravljanja z ribolovnimi viri obalnih držav Jadrana. Sodelujoče države so Albanija, Črna gora, Hrvaška, Italija in Slovenija. Glavni cilj za določitev in razvoj skupnih strategij upravljanja ribolova je vključitev državnih upravnih organov, raziskovalnih centrov, ribiško predelovalne industrije in ribičev ter njihovih združenj. Druga prednostna naloga je okrepiti tehnično usklajevanje med nacionalnimi raziskovalnimi ustanovami in administracijami na nacionalni ravni in na ravni celotnega Jadrana.

Sestanka so se udeležili predstavniki vseh sodelujočih držav in visoki predstavnik evropske komisije g. Antonio Cervantes. Sestanek je vodil uslužbenec ZZRS g. Edo Avdič Mravlje, ki je v Sloveniji odgovoren za zbiranje socioekonomskih podatkov o stanju morskega ribištva, ribiško predelovalne industrije in akvakulture.

Predstavniki sodelujočih držav so, v prvem delu sestanka, predstavili dosedanje aktivnosti in rezultate pri zbiranju socioekonomskih podatkov. G. Antonio Cervantes je predstavil zakonsko podlago na ravni EU, po kateri zbirajo omenjene podatke države članice EU in pa namen zbiranja tovrstnih podatkov. Drugi del sestanka so udeleženci posvetili prioritetnim nalogam in dejavnostim, ki bodo v prihodnje potrebne za to, da se bodo zagotovili kvalitetni podatki o socioekonomskem stanju morskega ribištva, ribiško predelovalne industrije in akvakulture obalnih držav Jadrana.


0.0
Zadnja posodobitev: 02 november 2014 08:28
Sorodne Novice: SESTANEK PROJEKTA AdriaMed V RIMU SESTANEK AdriaMed V SPLITU TEHNIČNI SESTANEK ZA VREDNOTENJE STRATEGIJE UPRAVLJANJA V RIBIŠTVU DELAVNICA ADRIAMED – MEDREACT: RIM 2018 KOORDINACIJSKI SESTANEK ADRIAMED: SARAJEVO, 6. - 7.2.2018
AdriaMed

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405