Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Razstava na Krakovskem nasipu v Ljubljani

0 Komentarji
1424

Vabimo vas na ogled razstave "Zavod za ribištvo Slovenije/Domorodne ribolovne vrste rib v reki Ljubljanici", ki bo potekala od 21.4.2017 do 6.6.2017 na Krakovskem nasipu v Ljubljani.

Slovenija je izrazito vodnata država, saj ima preko 9.000 hektarjev vodnih površin. Slovenske reke in jezera so izredno bogate z ribjim življem, saj v njih živi več kot 90 vrst rib, med njimi je tudi 33 trajno zaščitenih. Za športni oziroma rekreacijski ribolov, ki je v Sloveniji zelo razvit, je zanimivih okrog 30 vrst rib.
Slovenske vode so kljub negativnim vplivom še vedno razmeroma bogate z ribjim življem, pri čemer prevladujejo domorodne vrste. Žal pa se stanje v zadnjih letih slabša. Na Zavodu za ribištvo Slovenije se zavedamo izjemnega pomena domorodnih vrst rib, zato jim posvečamo posebno pozornost in si skupaj z ljubitelji narave stalno prizadevamo, da bi ohranili njihovo ugodno stanje. Prav zato smo se odločili pripraviti pričujočo razstavo, ki je namenjena predvsem predstavitvi domorodnih ribolovnih vrst rib v reki Ljubljanici. Obenem so v okviru razstave predstavljene tudi nekatere dejavnosti Zavoda za ribištvo Slovenije, za katere menimo, da so zanimive tudi širši javnosti. 

Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Mednarodna razstava »One with nature« v Budimpešti RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V LJUBLJANI V OKVIRU PROJEKTA LIFE FOR LASCA KRALJ VODA V REKI LJUBLJANICI
razstava ribe

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405