Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Razstava na Krakovskem nasipu v Ljubljani

0 Komentarji
1252

Vabimo vas na ogled razstave "Zavod za ribištvo Slovenije/Domorodne ribolovne vrste rib v reki Ljubljanici", ki bo potekala od 21.4.2017 do 6.6.2017 na Krakovskem nasipu v Ljubljani.

Slovenija je izrazito vodnata država, saj ima preko 9.000 hektarjev vodnih površin. Slovenske reke in jezera so izredno bogate z ribjim življem, saj v njih živi več kot 90 vrst rib, med njimi je tudi 33 trajno zaščitenih. Za športni oziroma rekreacijski ribolov, ki je v Sloveniji zelo razvit, je zanimivih okrog 30 vrst rib.
Slovenske vode so kljub negativnim vplivom še vedno razmeroma bogate z ribjim življem, pri čemer prevladujejo domorodne vrste. Žal pa se stanje v zadnjih letih slabša. Na Zavodu za ribištvo Slovenije se zavedamo izjemnega pomena domorodnih vrst rib, zato jim posvečamo posebno pozornost in si skupaj z ljubitelji narave stalno prizadevamo, da bi ohranili njihovo ugodno stanje. Prav zato smo se odločili pripraviti pričujočo razstavo, ki je namenjena predvsem predstavitvi domorodnih ribolovnih vrst rib v reki Ljubljanici. Obenem so v okviru razstave predstavljene tudi nekatere dejavnosti Zavoda za ribištvo Slovenije, za katere menimo, da so zanimive tudi širši javnosti. 

Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V LJUBLJANI V OKVIRU PROJEKTA LIFE FOR LASCA KRALJ VODA V REKI LJUBLJANICI
razstava ribe

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405