Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Projekt Riba - park vključen v sklop projekta Ljubljana – zelena prestolnica Evrope 2016

0 Komentarji
2875
4-03-2015

V Zavodu za ribištvo Slovenije intenzivno delamo na pripravi projekta Riba – park. Ta bi s svojim programom smiselno nadgrajeval dejavnost, ki jo opravlja zavod in hkrati ponudil možnost izobraževanja mladih na področju ribištva in z njim povezanih vsebin. Zavod se namreč kot osrednja strokovna inštitucija s področja ribištva v Republiki Sloveniji vse od njegove ustanovitve trudi izvajati aktivnosti, ki bodo prispevale k trajnostnemu upravljanju z naravnimi viri in ohranitvi njihove pestrosti. Del tega je prav gotovo tudi izobraževanje širše javnosti in še posebej mladih o avtohtonih ribjih vrstah, njihovih habitatih, vplivih človeka na ribji živelj in druge vodne organizme, onesnaženju voda,... ter posledično tudi njihovo osveščanje glede odnosa do narave in okolja.

Park je trenutno v fazi idejnega projekta, pričelo pa se je tudi že z izdelavo potrebnih  načrtov in pridobivanjem ustreznih dovoljenj za njegovo izvedbo oziroma gradnjo. Predstavniki Zavoda smo v začetku januarja projekt predstavili tudi na Oddelku za varstvo okolja Mesta Ljubljane, ki je projekt podprlo. Ob tem velja dodati, da takšnega parka na temo sladkovodnega ribištva,  v Sloveniji pa tudi širše po Evropi še ni.

28. januarja smo predstavniki Zavoda za ribištvo Sloveniji projekt Riba-park predstavili tudi županu Ljubljane, Zoranu Jankoviču, ter predstavnikom agencije SPIRIT in Ljubljanske turistične organizacije. Mesto Ljubljana je projekt Zavoda za ribištvo Slovenije "Riba park" uvrstilo v okvir turističnih aktivnosti Ljubljane in projekta Ljubljana – zelena prestolnica Evrope 2016.

0.0
Zadnja posodobitev: 06 marec 2015 09:41
Sorodne Novice: GLASUJTE ZA PROJEKT VIPava! SESTANEK PROJEKTA AdriaMed V RIMU NOV DATUM: DELAVNICA: PROJEKT PODNEBNA POT 2050 PREDSTAVITEV PROJEKTA DANUBE FLOODPLAIN VLOGA ZZRS PRI PROJEKTU "VrH JULIJCEV" PROJEKT LIFE PODNEBNA POT 2050 VABI NA DELAVNICO OTVORITVENO SREČANJE PARTNERJEV PROJEKTA VrH JULIJCEV ZZRS POSTAL PARTNER EVROPSKEMU PROJEKTU "VRH JULIJCEV" PRENOS ZNANJ IN IZKUŠENJ Z RAZLIČNIMI STROKOVNJAKI IN PROJEKTI V SLOVENIJI IN ITALIJI JESENSKO VZORČENJE RIBJIH POPULACIJ V OKVIRU PROJEKTA LIFE STRŽEN
ribištvo riba park

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405