Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Projekt NarcIS - Partnerstvo za varstvo narave. Predstavitev ZZRS

0 Komentarji
41
7-01-2022

Na področju sladkovodnega ribištva pristojnosti določa Zakon o sladkovodnem ribištvu (ZSRib; Uradni list RS, št. 61/06), ki ureja upravljanje ribolovnih virov v celinskih vodah in vsebinsko povzema Direktivo Sveta 92/43/EGS z dne 21. 5. 1992 o ohranjanju naravnih habitatnih tipov ter prostoživečih živalskih in rastlinskih vrst. Ključne naloge ZZRS so spremljanje stanja za zagotavljanje trajnostne rabe rib in ribolovnih možnosti, monitoring populacij rib in monitoring rib kot kazalca ekološkega stanja voda, zbiranje predpisanih podatkov ter vzpostavitev in vodenje celovitega informacijskega sistema ribištva, raziskovanje ribolovnih virov, svetovanje v ribištvu, priprava strokovnih podlag, izdelovanje ribiškogojitvenih načrtov in poročanje državnim organom, organom Evropske Unije ter organom mednarodnih organizacij s področja ribištva, katerih članica je Republika Slovenija.

Več informacij dobite na tej povezavi.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Zaradi normalizacije vodostaja ponovno odpiramo možnost ribolova na Cerkniškem jezeru (revir ZZRS) Ekipa ZZRS projekta Vrh Julijcev je spet v polnem pogonu - izlov rib iz Dvojnega jezera se nadaljuje RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V LJUBLJANI V OKVIRU PROJEKTA LIFE FOR LASCA Zaključen je Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca še vedno traja ZZRS IMA NOVEGA DIREKTORJA GLASUJTE ZA PROJEKT VIPava! SESTANEK PROJEKTA AdriaMed V RIMU NOV DATUM: DELAVNICA: PROJEKT PODNEBNA POT 2050 PREDSTAVITEV PROJEKTA DANUBE FLOODPLAIN

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405