Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

PREVOZ PRVIH PRIMORSKIH PODUSTI IZ ITALIJE V SLOVENIJO - PROJEKT LIFE FOR LASCA

0 Komentarji
790
29-06-2018

V Slovenijo smo od italijanskih partnerjev projekta (Parco Ticino) pripeljali 380 osebkov primorske podusti različnih starostnih in velikostnih razredov. Ribe so v treh starostnih skupinah in sicer enoletne, dvoletne in tro ali več letne. Tro ali več letne imenujemo plemenke, saj so spolno že zrele in primerne za drst. Letos je drst primorskih podusti že potekala, zato se prve drsti v ribogojnici Soča lahko veselimo v prihodnjem letu, ko bodo na drst pripravljene tudi letošnje dvoletnice. 

DSCN1502
Trenutno so bile vse ribe pripeljane v karanteno v ribogojnico Tolmin, po karantenski dobi pa jih bomo pripeljali v ribogojnico Soča v Kobaridu, ki je v upravljanju Zavoda za ribištvo Slovenije. Ribogojnica Soča bo prav zaradi vzreje primorske podusti v letošnjem letu deležna tudi korenite prenove in modifikacije, ki bo ustrezala zelo specifičnim pogojem, ki jih zahteva vzreja primorske podusti.

0.0
Zadnja posodobitev: 24 september 2018 02:20
Sorodne Novice: Z NOVIM LETOM ZAKLJUČEK PROJEKTA LIFE for LASCA Life for Lasca mednarodna online konferenca 2.12.2022 ob 9:00 LIFE for LASCA (Laymans report) 21. MAJ – SVETOVNI DAN RIB SELIVK - projekt VIPava kot primer dobre prakse O Projektu VIPava na prvem programu Radia Slovenija Projekt NarcIS - Partnerstvo za varstvo narave. Predstavitev ZZRS Ekipa ZZRS projekta Vrh Julijcev je spet v polnem pogonu - izlov rib iz Dvojnega jezera se nadaljuje IZVIRNA FOTOGRAFIJA - PODPORA PRIMORSKI PODUSTI - foto natečaj RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V LJUBLJANI V OKVIRU PROJEKTA LIFE FOR LASCA Zaključen je Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca
DRST life for lasca PRIMORSKA PODUST RIBOGOJNICA SOČA ribogojstvo

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405