Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

PREVOZ PRVIH PRIMORSKIH PODUSTI IZ ITALIJE V SLOVENIJO - PROJEKT LIFE FOR LASCA

0 Komentarji
521
29-06-2018

V Slovenijo smo od italijanskih partnerjev projekta (Parco Ticino) pripeljali 380 osebkov primorske podusti različnih starostnih in velikostnih razredov. Ribe so v treh starostnih skupinah in sicer enoletne, dvoletne in tro ali več letne. Tro ali več letne imenujemo plemenke, saj so spolno že zrele in primerne za drst. Letos je drst primorskih podusti že potekala, zato se prve drsti v ribogojnici Soča lahko veselimo v prihodnjem letu, ko bodo na drst pripravljene tudi letošnje dvoletnice. 

DSCN1502
Trenutno so bile vse ribe pripeljane v karanteno v ribogojnico Tolmin, po karantenski dobi pa jih bomo pripeljali v ribogojnico Soča v Kobaridu, ki je v upravljanju Zavoda za ribištvo Slovenije. Ribogojnica Soča bo prav zaradi vzreje primorske podusti v letošnjem letu deležna tudi korenite prenove in modifikacije, ki bo ustrezala zelo specifičnim pogojem, ki jih zahteva vzreja primorske podusti.

0.0
Zadnja posodobitev: 24 september 2018 02:20
Sorodne Novice: DOČAKALI PRVO USPEŠNO DRST PRIMORSKE PODUSTI OKOLJE POTREBUJE SVOJ LIFE V JAVNI RAZPRAVI IN PRIPRAVI: ZAŠČITA HABITATA PRIMORSKE PODUSTI V GORIŠKIH BRDIH GLASUJTE ZA PROJEKT VIPava! SESTANEK PROJEKTA AdriaMed V RIMU PREDSTAVITEV PROJEKTA DANUBE FLOODPLAIN NOV DATUM: DELAVNICA: PROJEKT PODNEBNA POT 2050 VLOGA ZZRS PRI PROJEKTU "VrH JULIJCEV" PROJEKT LIFE PODNEBNA POT 2050 VABI NA DELAVNICO OTVORITVENO SREČANJE PARTNERJEV PROJEKTA VrH JULIJCEV
ribogojstvo PRIMORSKA PODUST life for lasca RIBOGOJNICA SOČA DRST

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405