Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Prenova računalniškega omrežja

0 Komentarji
1812
20-04-2007

Zavod za ribištvo Slovenije je prenovil svoje računalniško omrežje na Župančičevi 9. V stavbi je zamenjana celotna instalacija lokalnega računalniškega omrežja. Položen je kakovostni UTP kabel, ki omogoča višje prenosne hitrosti. Prav tako je določen tudi računalniški prostor, v katerem so na patch-panelu znotraj komunikacijske omare zaključeni vsi omrežni kabli:

    • postavljena je nova omrežna inštalacija s pripadajočo pasivno opremo,
    • dobavljen je novi strežnik,
    • obstoječi strežnik pa bo prevzel vlogo spletnega strežnika.


Novost je tudi komunikacijska omara, ki sedaj gosti celotno komunikacijsko opremo Zavoda, vključno s priključnim usmerjevalnikom v svetovni splet in dvema strežnikoma. Novi strežnik omogoča večjo zmogljivost, večjo kapaciteto shranjevanja podatkov ter višij nivo varnosti. 

Obstoječi strežnik pa še ne bo upokojen, saj bo uporabljen za bližajoči se projekt prenove Zavodove spletne predstavitve


0.0
Zadnja posodobitev: 02 november 2014 08:35
Sorodne Novice: PRENOVA RIBOGOJNICE OBRH
strežnik

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405