Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

PREDSTAVITEV RIBIŠKEGA SLOVARJA

0 Komentarji
897
20-03-2018

Spoštovani,

slovarji so zakladnica jezikov in njihovih besed. Pri nas ne izhajajo prav pogosto in v primerjavi z jeziki velikih razvitih narodov Slovenci nimamo slovarja za vsako pomembnejšo človeško dejavnost. Razen nekaterih manjših poskusov doslej še nismo imeli slovarja, ki bi celostno zajel in pojasnjeval z ribami in ribolovom povezano slovensko besedje. Tudi med velikimi narodi jih je izredno malo, ki se lahko pohvalijo s svojim ribiškim slovarjem.

Naš ugledni jezikoslovec prof. dr. Tomo Korošec, ki je vse življenje tudi ribič, je konec lanskega leta dokončal Ribiški slovar. Slovar, ki prinaša besedišče slovenskega ribiškega jezika, je skrbno pripravljal vrsto let. Založnik slovarja je Ribiška zveza Slovenije.

Slovar je na področju sladkovodnega ribištva avtorjevo in slovensko temeljno delo. Ob ribičih bo spremljal še jezikoslovce, biologe, raziskovalce, študente, naravoslovce, torej vse, ki so tako ali drugače povezani z ribami in ribolovom.

Izdajo slovarja je podprl tudi Zavod za ribištvo Slovenije, ki kot strokovna institucija s področja sladkovodnega ribištva s svojo dejavnostjo pomembno prispeva k trajnostnemu upravljanju z ribjim bogastvom naših celinskih voda.

 

Vljudno vas vabimo na PREDSTAVITEV RIBIŠKEGA SLOVARJA, ki bo v sredo, 28. marca 2018, ob 11. uri na sedežu Zavoda za ribištvo Slovenije v Spodnjih Gameljnah 61a.

Prosimo, da svojo navzočnost potrdite na naslov katja.pustovrh@zzrs.si.

Lepo pozdravljeni,

Zavod za ribištvo Slovenije in Ribiška zveza Slovenije

0.0
Zadnja posodobitev: 24 september 2018 02:59
Sorodne Novice: PREDSTAVITEV PROJEKTA DANUBE FLOODPLAIN VABILO NA PREDSTAVITEV MERILCA PRETOKA VODNEGA TOKA, 21.11.2018 USPEŠNA PREDSTAVITEV NA PESCARE SHOW 2018 Letno poročilo o izvajanju ribiškega upravljanja za leto 2013 Letni program izvajanja ribiškega upravljanja za leto 2014 Uspešna predstavitev sladkovodnega ribolova v Sloveniji na sejmu WTM (World Travel Market) v Londonu Letni program izvajanja ribiškega upravljanja za leto 2013 Osnutki načrtov ribiškega upravljanja v ribiških območjih
RIBIŠKI SLOVAR

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405