Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

POVEZOVANJE RAZISKAV MORJA Z RIBIŠTVOM IN AKVAKULTURO

0 Komentarji
410
17-09-2018

Pretekli teden je na Morski biološki postaji v Piranu potekala delavnica: »Povezovanje raziskav morja z ribištvom in akvakulturo«. Ker iskreno verjamemo, da se prave, trajnostne rešitve lahko najdejo le s povezovanjem in sodelovanjem se je delavnice kot predstavnik Zavoda za ribištvo Slovenije in operativni izvajalec javne službe svetovanja v ribištvu udeležil tudi mag. Aleš Bolje.

Predstavniki NIB – Morske biološke postaje so pripravili in predstavili različne teme: Biotska globalizacija ter njen vpliv na ribištvo in marikulturo v slovenskem delu Jadrana, Monitoring toksičnega fitoplanktona na školjčiščih, Zdravo morje – zdrava hrana iz morja, Sledi ribi - ali kako zagotoviti sledljivost ribiških proizvodov, Množična pojavljanja rebrač in razmnoževalni potencial, Bolezni morja - vpliv klimatskih sprememb in antropogenih dejavnikov, ter Cirkulacijske lastnosti severnega Jadrana in Bluemed koncept razvoja. Sledili sta še predstavitvi dveh podjetij, kot primeri dobrih praks.

Na delavnici so bili torej predstavljeni raziskovalni izzivi, ki lahko pomagajo ribiškemu sektorju pri izboljšavah, zato sta na delavnici sodelovali obe sferi: ribiška in raziskovalna, ki sta si po predstavitvah izmenjali mnenja in predloge, ter predstavili načrte in vizijo za prihodnost.

0.0
Zadnja posodobitev: 17 september 2018 02:41
Sorodne Novice: PREHODNOST VODA ZA RIBE : KNJIGA "Od morja do vira 2.0"
ALEŠ BOLJE MANIKULTURA MORSKO RIBIŠTVO SVETOVANJE V RIBIŠTVU

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405