Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

LIFE FOR LASCA: MREŽENJE V ITALIJI

0 Komentarji
663
19-02-2018

Konec februarja se je ekipa Zavoda za ribištvo Slovenije, ki deluje na projektu Life for Lasca, sestala z italijanskim partnerjem Parco Ticino v Magenti. Pogovarjali smo se o nadaljnjem poteku projekta in izmenjali znanja ter izkušnje, ki jih bomo potrebovali za uspešno izvedbo projekta. Parco Ticino je park z dolgoletno tradicijo in ogromnimi izkušnjami tudi na področju gojenja primorske podusti. Vzrejo te ogrožene vrste rib so vzpostavili v okviru projekta LIFE CON.FLU.PO.. Zelo smo bili veseli njihovega gostoljubja. Ogledali smo si tri ribogojnice, kjer so nam predstavili tehnike gojenja primorske podusti in nam pokazali osebke različnih starostnih skupin, ki jih bomo po modifikaciji naše ribogojnice prepeljali v Slovenijo.

Nato smo se podali v mesto Parma, kjer so nas gostili na Oddelku za biologijo Univerze v Parmi. Spoznali smo strokovnjake, ki delujejo na podobnih projektih, vendar z drugimi vrstami rib. Trenutno zaključujejo Life projekt: Save the Barbo!, kjer se borijo za ohranitev dveh sladkovodnih vrst rib: grbe (Barbus plebejus) in mreniča (Barbus meridionalis). Na Univerzi smo se srečali tudi s strokovnjaki za genetiko rib. Pogovarjali smo se o možnem nadaljnjem sodelovanju na področju genetskih analiz primorske podusti.IMG_1740

IMG_1699[1]

Ekipa Life for Lasca je v Italiji stkala nove vezi in pridobila nova znanja, ki jih bomo negovali in oplemenitili tekom projekta. Veseli smo, da smo z mednarodnim mreženjem postavili trdne temelje za sodelovanje in zasledovanje skupnega cilja, ki je ohranitev primorske podusti tako v Sloveniji, kot tudi širše.

0.0
Zadnja posodobitev: 24 september 2018 02:25
Sorodne Novice: RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V LJUBLJANI V OKVIRU PROJEKTA LIFE FOR LASCA Zaključen je Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca še vedno traja OKOLJE POTREBUJE SVOJ LIFE PROJEKT LIFE PODNEBNA POT 2050 VABI NA DELAVNICO PRENOS ZNANJ IN IZKUŠENJ Z RAZLIČNIMI STROKOVNJAKI IN PROJEKTI V SLOVENIJI IN ITALIJI JESENSKO VZORČENJE RIBJIH POPULACIJ V OKVIRU PROJEKTA LIFE STRŽEN INFORMATIVNI DAN: LIFE PREVOZ PRVIH PRIMORSKIH PODUSTI IZ ITALIJE V SLOVENIJO - PROJEKT LIFE FOR LASCA IZOBRAŽEVANJE RIBOGOJCA V ITALIJI - PROJEKT LIFE FOR LASCA
life for lasca PRIMORSKA PODUST ZZRS

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405