Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

LIFE FOR LASCA: MREŽENJE V ITALIJI

0 Komentarji
452
19-02-2018

Konec februarja se je ekipa Zavoda za ribištvo Slovenije, ki deluje na projektu Life for Lasca, sestala z italijanskim partnerjem Parco Ticino v Magenti. Pogovarjali smo se o nadaljnjem poteku projekta in izmenjali znanja ter izkušnje, ki jih bomo potrebovali za uspešno izvedbo projekta. Parco Ticino je park z dolgoletno tradicijo in ogromnimi izkušnjami tudi na področju gojenja primorske podusti. Vzrejo te ogrožene vrste rib so vzpostavili v okviru projekta LIFE CON.FLU.PO.. Zelo smo bili veseli njihovega gostoljubja. Ogledali smo si tri ribogojnice, kjer so nam predstavili tehnike gojenja primorske podusti in nam pokazali osebke različnih starostnih skupin, ki jih bomo po modifikaciji naše ribogojnice prepeljali v Slovenijo.

Nato smo se podali v mesto Parma, kjer so nas gostili na Oddelku za biologijo Univerze v Parmi. Spoznali smo strokovnjake, ki delujejo na podobnih projektih, vendar z drugimi vrstami rib. Trenutno zaključujejo Life projekt: Save the Barbo!, kjer se borijo za ohranitev dveh sladkovodnih vrst rib: grbe (Barbus plebejus) in mreniča (Barbus meridionalis). Na Univerzi smo se srečali tudi s strokovnjaki za genetiko rib. Pogovarjali smo se o možnem nadaljnjem sodelovanju na področju genetskih analiz primorske podusti.IMG_1740

IMG_1699[1]

Ekipa Life for Lasca je v Italiji stkala nove vezi in pridobila nova znanja, ki jih bomo negovali in oplemenitili tekom projekta. Veseli smo, da smo z mednarodnim mreženjem postavili trdne temelje za sodelovanje in zasledovanje skupnega cilja, ki je ohranitev primorske podusti tako v Sloveniji, kot tudi širše.

0.0
Zadnja posodobitev: 24 september 2018 02:25
Sorodne Novice: OKOLJE POTREBUJE SVOJ LIFE PROJEKT LIFE PODNEBNA POT 2050 VABI NA DELAVNICO PRENOS ZNANJ IN IZKUŠENJ Z RAZLIČNIMI STROKOVNJAKI IN PROJEKTI V SLOVENIJI IN ITALIJI JESENSKO VZORČENJE RIBJIH POPULACIJ V OKVIRU PROJEKTA LIFE STRŽEN INFORMATIVNI DAN: LIFE PREVOZ PRVIH PRIMORSKIH PODUSTI IZ ITALIJE V SLOVENIJO - PROJEKT LIFE FOR LASCA IZOBRAŽEVANJE RIBOGOJCA V ITALIJI - PROJEKT LIFE FOR LASCA OTVORITVENO SREČANJE PROJEKTA LIFE FOR LASCA V AJDOVŠČINI AKCIJA A.2 V OKVIRU PROJEKTA »LIFE for LASCA« PROJEKT "LIFE FOR LASCA" - NUJNI UKREPI ZA OHRANITEV VRSTE PRIMORSKA PODUST
ZZRS PRIMORSKA PODUST life for lasca

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405