Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Odstranjevanje rib v Dvojnem jezeru, TNP

0 Komentarji
1795
13-07-2020

Na Dvojnem jezeru v triglavskem narodnem parku Zavod za ribištvo že intenzivno izlavlja ribe. Izlov je del obsežnega projekta Vrh Julijcev, katerega vodi Triglavski narodni park, sodeluje pa kopica partnerjev.

V visokogorskih jezerih ribe naravno niso prisotne. V Dvojno in Črno jezero so jih prinesli ljudje. Porušile so naravni ekosistem in skupaj z drugimi človekovimi vplivi pomembno prispevajo k slabšanju stanja Dvojnega jezera.

Vse obiskovalce prosimo, da terensko opremo v/ob jezeru, pustijo pri miru. Prav tako ni dovoljeno kopanje, hranjenje rib in ribolov. V času dela z elektriko približevanje vodi ni dovoljeno. Hvala za razumevanje!

 

#Sedmerajezera #izlov #TNP #ZZRS

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Kako spremeniti človekov pogled na odstranjevanje rib iz jezer Odlov rib v Dvojnem jezeru se bo nadaljeval tudi v letu 2022 Zaradi normalizacije vodostaja ponovno odpiramo možnost ribolova na Cerkniškem jezeru (revir ZZRS) Ribje življenje v Ptujskem jezeru - članek v Štajerskem tedniku Odlov rib na dvojnem jezeru se uspešno nadaljuje!

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405