Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Odstranjevanje rib v Dvojnem jezeru, TNP

0 Komentarji
363
13-07-2020

Na Dvojnem jezeru v triglavskem narodnem parku Zavod za ribištvo že intenzivno izlavlja ribe. Izlov je del obsežnega projekta Vrh Julijcev, katerega vodi Triglavski narodni park, sodeluje pa kopica partnerjev.

V visokogorskih jezerih ribe naravno niso prisotne. V Dvojno in Črno jezero so jih prinesli ljudje. Porušile so naravni ekosistem in skupaj z drugimi človekovimi vplivi pomembno prispevajo k slabšanju stanja Dvojnega jezera.

Vse obiskovalce prosimo, da terensko opremo v/ob jezeru, pustijo pri miru. Prav tako ni dovoljeno kopanje, hranjenje rib in ribolov. V času dela z elektriko približevanje vodi ni dovoljeno. Hvala za razumevanje!

 

#Sedmerajezera #izlov #TNP #ZZRS

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Odlov rib na dvojnem jezeru se uspešno nadaljuje!

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405