Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

ODLOV TUJERODNIH ŽELV - PROJEKT VIPava

0 Komentarji
558
12-07-2018

Terenska ekipa projekta VIPava redno odlavlja tujerodne vrste sladkovodnih želv in s tem izboljšujejo ohranitveno stanje in habitat močvirske sklednice (Emys orbicularis). Na izbranih lokacijah projektnih območjih nastavljajo pasti, ki jih redno praznijo. Tujerodne želve pred odstranitvijo izmerijo in beležijo. Glede na trenutni izlov ugotavljamo, da so tujerodne želve na območju številčne, zato ni odveč ponovno opozorilo, da se tujerodnih živali v naravno ne sme izpuščati, saj pustijo dolgoročne negativne posledice na okolje.

ELVA V MREŽI

 Več o projektnih aktivnostih projekta VIPava pa lahko spremljate na fb strani ali na spletni strani projekta.

RDEČEVRATKA

0.0
Zadnja posodobitev: 24 september 2018 02:30
Sorodne Novice: GLASUJTE ZA PROJEKT VIPava! SESTANEK PROJEKTA AdriaMed V RIMU PREDSTAVITEV PROJEKTA DANUBE FLOODPLAIN NOV DATUM: DELAVNICA: PROJEKT PODNEBNA POT 2050 VLOGA ZZRS PRI PROJEKTU "VrH JULIJCEV" PROJEKT LIFE PODNEBNA POT 2050 VABI NA DELAVNICO OTVORITVENO SREČANJE PARTNERJEV PROJEKTA VrH JULIJCEV ZZRS POSTAL PARTNER EVROPSKEMU PROJEKTU "VRH JULIJCEV" PRENOS ZNANJ IN IZKUŠENJ Z RAZLIČNIMI STROKOVNJAKI IN PROJEKTI V SLOVENIJI IN ITALIJI JESENSKO VZORČENJE RIBJIH POPULACIJ V OKVIRU PROJEKTA LIFE STRŽEN
PROJEKT VIPAVA želve

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405