Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

ODLOV TUJERODNIH ŽELV - PROJEKT VIPava

0 Komentarji
1056
12-07-2018

Terenska ekipa projekta VIPava redno odlavlja tujerodne vrste sladkovodnih želv in s tem izboljšujejo ohranitveno stanje in habitat močvirske sklednice (Emys orbicularis). Na izbranih lokacijah projektnih območjih nastavljajo pasti, ki jih redno praznijo. Tujerodne želve pred odstranitvijo izmerijo in beležijo. Glede na trenutni izlov ugotavljamo, da so tujerodne želve na območju številčne, zato ni odveč ponovno opozorilo, da se tujerodnih živali v naravno ne sme izpuščati, saj pustijo dolgoročne negativne posledice na okolje.

ELVA V MREŽI

 Več o projektnih aktivnostih projekta VIPava pa lahko spremljate na fb strani ali na spletni strani projekta.

RDEČEVRATKA

0.0
Zadnja posodobitev: 24 september 2018 02:30
Sorodne Novice: 21. MAJ – SVETOVNI DAN RIB SELIVK - projekt VIPava kot primer dobre prakse O Projektu VIPava na prvem programu Radia Slovenija Projekt NarcIS - Partnerstvo za varstvo narave. Predstavitev ZZRS Odlov rib v Dvojnem jezeru se bo nadaljeval tudi v letu 2022 VNOS TUJERODNIH RIBOLOVNIH VRST V SLOVENSKE VODE Ekipa ZZRS projekta Vrh Julijcev je spet v polnem pogonu - izlov rib iz Dvojnega jezera se nadaljuje RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V LJUBLJANI V OKVIRU PROJEKTA LIFE FOR LASCA Zaključen je Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca še vedno traja Odlov rib na dvojnem jezeru se uspešno nadaljuje!
PROJEKT VIPAVA želve

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405