Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Odlov rib v Dvojnem jezeru se bo nadaljeval tudi v letu 2022

0 Komentarji
356
21-12-2021
Zavod za ribištvo je v začetku decembra do naslednje pomladi zaključil svoje delo na Dvojnem jezeru. Dolina Sedmerih jezer se je pogreznila v zimsko mirovanje, mi pa v pisanje poročil, popravljanje terenske opreme in kovanje načrtov za naslednje leto. Kar nekaj rib se nam še smeji izpod ledu tam gori, veliko smo jih pa polovili - letos okoli 6000 (jezerskih zlatovčic Salvelinus alpinus in pisancev Phoxinus phoxinus).
Če je kdo vmes že pozabil zgodbo - v okviru projekta Vrh Julijcev skušamo izboljšati stanje Dvojnega jezera, ki ga pesti prisotnost rib (ki jih je vnesel človek), vnos odpadne vode iz bližnje planinske koče in posledična velika količina alg, ki zadržuje hranila v jezeru.
Lansko leto smo ven potegnili okoli 12.000 rib, letos okoli 6.000..... nagradno vprašanje - koliko jih je še notri??? ????
0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Life for Lasca mednarodna online konferenca 2.12.2022 ob 9:00 Opravljanje strokovnega izpita za ribogojca - izpit 03. 12. 2022 Zaradi normalizacije vodostaja ponovno odpiramo možnost ribolova na Cerkniškem jezeru (revir ZZRS) Ribje življenje v Ptujskem jezeru - članek v Štajerskem tedniku Odlov rib na dvojnem jezeru se uspešno nadaljuje! Odstranjevanje rib v Dvojnem jezeru, TNP ODLOV TUJERODNIH ŽELV - PROJEKT VIPava

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405