Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Odlov rib v Dvojnem jezeru se bo nadaljeval tudi v letu 2022

0 Komentarji
173
21-12-2021
Zavod za ribištvo je v začetku decembra do naslednje pomladi zaključil svoje delo na Dvojnem jezeru. Dolina Sedmerih jezer se je pogreznila v zimsko mirovanje, mi pa v pisanje poročil, popravljanje terenske opreme in kovanje načrtov za naslednje leto. Kar nekaj rib se nam še smeji izpod ledu tam gori, veliko smo jih pa polovili - letos okoli 6000 (jezerskih zlatovčic Salvelinus alpinus in pisancev Phoxinus phoxinus).
Če je kdo vmes že pozabil zgodbo - v okviru projekta Vrh Julijcev skušamo izboljšati stanje Dvojnega jezera, ki ga pesti prisotnost rib (ki jih je vnesel človek), vnos odpadne vode iz bližnje planinske koče in posledična velika količina alg, ki zadržuje hranila v jezeru.
Lansko leto smo ven potegnili okoli 12.000 rib, letos okoli 6.000..... nagradno vprašanje - koliko jih je še notri??? ????
0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Zaradi normalizacije vodostaja ponovno odpiramo možnost ribolova na Cerkniškem jezeru (revir ZZRS) Ribje življenje v Ptujskem jezeru - članek v Štajerskem tedniku Odlov rib na dvojnem jezeru se uspešno nadaljuje! Odstranjevanje rib v Dvojnem jezeru, TNP ODLOV TUJERODNIH ŽELV - PROJEKT VIPava

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405