Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Nov ribolovni režim na reki Krki

0 Komentarji
2573

Krka, tipična kraška voda, je prav gotovo ena najlepših slovenskih rek. Večina populacije rib v Krki, več kot polovica, so potočne postrvi. Med njimi so tudi številne trofejne ribe.
V letu 2017 uvaja Zavod za ribištvo Slovenije nov ribolovni režim na Krki. V enem dnevu bodo lahko lovili največ štirje ribiči.
Ribolovni režim bo ostal enak kot v letošnjem letu, tj. "Ujemi in izpusti" ali "ujemi in vzemi". Ribolovna sezona bo od 1. marca do 30. novembra.
Lovna doba za potočna postrv bo od 1.3. do 30.9., za šarenko pa od 1.3. do 30.11.
Dovoljen dnevni uplen: 2 postrvi, od tega 1 potočna postrv nad 50 cm in 1 šarenka ali 2 šarenki.
Ribolovne dovolilnice lahko kupite le na sedežu Zavoda za ribištvo Slovenije ali preko spletne strani www.fishing-slovenia.si. Dnevno bodo lahko lovili samo 4 ribiči. Cena ribolovne dovolilnice bo 70,00 EUR. Na vašo željo vam lahko organiziramo tudi vodenje, ki pa ni zajeto v ceni ribolovne dovolilnice.

Krka 2016

Krka 2017_eng

Zadnja posodobitev: 24 september 2018 09:16
Sorodne Novice: SPREMENJEN RIBOLOVNI REŽIM: REVIR KRKA IZREDNO OBVESTILO: RIBOLOVNI REVIR SAVA BOHINJKA KRALJ VODA V REKI LJUBLJANICI MOTEN RIBOLOV NA KRKI: 12. 3. 2019 SLOVENIJA - ENA NAJLEPŠIH RIBOLOVNIH DESTINACIJ OTVORITEV RIBOLOVNE SEZONE NA KRKI – SPREMENJEN RIBOLOVNI REŽIM VIDRA V REKI VIPAVI Ribolovni režim
Ribolov Krka

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405