Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Nadgradnja podatkovne zbirke in izdelava nove spletne aplikacije BIOS

0 Komentarji
161
10-05-2021

Nadgradnja podatkovne zbirke in izdelava nove spletne aplikacije BIOS
 
Operacija je bila financirana iz sredstev Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR). Nadgradnja informacijskega sistema za zbiranje podatkov v ribištvu je bila predvidena v okviru Operativnega programa za izvajanje ESPR v Republiki Sloveniji za obdobje 2014-2020.
 
Podatkovna zbirka Zavoda za ribištvo Slovenije (BIOS) je z nadgradnjo na najsodobnejše različice programske opreme in izdelavo nove spletne aplikacije postala zanesljivejša, varnejša in uporabniku prijaznejša. Omogoča vnos in obdelavo vseh bioloških podatkov, ki so zahtevani v okviru zbiranja podatkov (DCF).
 
Operacija je potekala v štirih fazah. Prvi dve fazi sta obsegali dela na ozadju (od analiz podatkovne zbirke in nadgradnje programske opreme do izdelave poslovne logike). Rezultat tretje faze je bila beta različica spletne aplikacije. Z zaključkom četrte faze je nastala produkcijska različica podatkovne zbirke in spletne aplikacije BIOS.
 
Glavni cilji in pričakovani rezultati operacije so bili posodobitev stare različice BIOS, ki ni bila posodobljena od leta 2009 in tudi ni v celoti ustrezala novim zahtevam po zbiranju podatkov.

0.0
Zadnja posodobitev: 12 maj 2021 08:53
Sorodne Novice: Otvoritev nove ribogojnice v Kobaridu ZZRS IMA NOVEGA DIREKTORJA Novembra je sezona ribolova na morske liste Vloga za dostop do aplikacije Ribkat

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405