Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Morje severnega Jadrana

0 Komentarji
1831
7-04-2014

Samoupravna skupnost italijanske narodnosti »Giuseppe Tartini« Piran je v okviru serije srečanj z naslovom »Pogovori o morju in življenje z morjem«, 28.03.2014 organizirala prvo srečanje z naslovom »Morje Severnega Jadrana«, ribištvo nekoč in danes v našem morju, ekološko ravnovesje in varovanje morja.

Kot soorganizator srečanja je sodeloval tudi Zavoda za ribištvo Slovenije s prispevkom in predavanjem strokovnega sodelavca Zavoda Aleša Boljeta, z naslovom »Slovenski morski ribolov med leti 1950 - 2013. Predstavljene so bile značilnosti našega gospodarsjega ribištva v omenjenem obdobju s poudarkom na kjlučnih obdobjih, ki so ga zaznamovala. Predstavljene so bile tehnologije gospodarskega ribolova in poglavitne ribolovne vrste skozi različna obdobja. Prikazani so bili tudi aktualni trendi v našem gospodarskem ribolovu ter izgledi za prihodnost.

Na srečanju so sodelovali še Nicola Bettoso s temo Ribolov v severnem Jadranu –stoletje sprememb, Vinko Oblaks temo Tradicionalni izlov cipljev v Piranu in Giuliano Orel, ki je predstavil kulturo ribje prehrane.

Srečanje je potekalo v italijanskem jeziku, bilo je zelo dobro obiskano ter odmevno, o dogodku so poročali tako domači kot tuji mediji. Organizatorji so izrazili tudi interes za izdajo publikacije omenjenega srečanja.

5.0
Zadnja posodobitev: 02 november 2014 08:07
Sorodne Novice: DELAVNICA O BIOEKONOMSKI PRESOJI UPRAVLJANJA IN SUBREGIONALNI ODBOR ZA JADRANSKO MORJE
Jadran

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405