Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Mednarodna razstava »One with nature« v Budimpešti

0 Komentarji
37
13-10-2021

Mednarodna razstava »One with nature« v Budimpešti 

Udeležili smo se mednarodne razstave lova in narave v Budimpešti. Na razstavnem prostoru se je med 45 državami in organizacijami predstavila tudi Slovenija. Pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano smo predstavili delo Zavoda za ribištvo in prizadevanja projekta LIFE for LASCA za ohranitev kritično ogrožene primorske podusti. V dvorani Ribe, vode in človeštvo je bila predstavljena zgodovina ribištva, ribolovne metode, naravne diorame z dermo preparati rib in uprizoritvijo habitatov tekočih in stoječih vod. Na akvaristični razstavi je bilo možno videti okoli 2000 osebkov, 50 vrst avtohtonih rib Črnomorskega povodja vključno z redkimi in zavarovanimi vrstami rib.

Več o razstavi si lahko preberete na onewithnature2021.org/en

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V LJUBLJANI V OKVIRU PROJEKTA LIFE FOR LASCA MEDNARODNA KONFERENCA O MALEM OBALNEM RIBOLOVU V SREDOZEMLJU Razstava na Krakovskem nasipu v Ljubljani

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405