Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

LIFE for LASCA (Laymans report)

0 Komentarji
149
26-05-2022

 

Na Zavodu za ribištvo Slovenije smo v zaključnem letu izvajanja mednarodnega projekta LIFE for LASCA (projektni partnerji) . Projekt je dosegel izjemen uspeh, saj smo uspeli ponovno poseliti Natura 2000 območje Dolina Vipave z evropsko ogroženo vrsto primorska podust (Protochondrostoma genei), ki je v preteklosti od tam izginila. V naravi se ponovno naseljena primorska podust širi, in, kar nam je v največji ponos, tudi drsti. To je ključen korak v smer samoohranitvene sposobnosti divjih populacij. Več o poteku projekta in njegovih rezultatih si lahko preberete v Laymans poročilu in na spletni strani projekta https://www.lifeforlasca.eu/.

 

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Predstavitev projekta Life NatSalMo na ZZRS Z NOVIM LETOM ZAKLJUČEK PROJEKTA LIFE for LASCA Life for Lasca mednarodna online konferenca 2.12.2022 ob 9:00 RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V LJUBLJANI V OKVIRU PROJEKTA LIFE FOR LASCA Zaključen je Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca še vedno traja OKOLJE POTREBUJE SVOJ LIFE PROJEKT LIFE PODNEBNA POT 2050 VABI NA DELAVNICO JESENSKO VZORČENJE RIBJIH POPULACIJ V OKVIRU PROJEKTA LIFE STRŽEN INFORMATIVNI DAN: LIFE

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405