Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

KRALJ VODA V REKI LJUBLJANICI

0 Komentarji
469
25-03-2019

V petek, 22. marca smo praznovali svetovni dan voda. Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje je ob tej priložnosti organiziralo prireditev Moja reka praznuje.
Namen prireditve je bil javnosti predstaviti pomen reke Ljubljanice za različne vrste, ki živijo v njej ali ob njej. Med njimi je vsekakor vidnejši predstavnik kralj voda – sulec (Hucho hucho). Ta po naravi samotarska in teritorialna riba naseljuje večje, zmerno do hitro tekoče vodotoke s hladnejšo, s kisikom bogato vodo in kamnitim do prodnatim dnom. Rad se zadržuje v globljih tolmunih, obraslih z bogato obrežno vegetacijo ali v bližini jezov in v njihovih podslapnih tolmunih. Njegov areal pa se je v zadnjem času zelo zmanjšal. Pomen in ovire, ki jih ima ta ribja vrsta v reki Ljubljanici pa je v imenu Zavoda za ribištvo Slovenije predstavila Maša Čarf.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili organizatorjem za povabilo in prijetno druženje.

Zadnja posodobitev: 25 marec 2019 03:32
Sorodne Novice: JAVNI RAZPIS ZA DELOVNO MESTO DIREKTORJA JAVNEGA ZAVODA ZAVOD ZA RIBIŠTVO SLOVENIJE PREHODNOST VODA ZA RIBE : KNJIGA "Od morja do vira 2.0" SVETOVNI DAN PREHODNOSTI VODA ZA RIBE - 21. 4. 2018 VIDRA V REKI VIPAVI 28. MIŠIČEV VODARSKI DAN Nov ribolovni režim na reki Krki 25. Mišičev vodarski dan Mišičev vodarski dan Svet Zavoda
Ljubljanica reka sulec

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405