Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

KRALJ VODA V REKI LJUBLJANICI

0 Komentarji
728
25-03-2019

V petek, 22. marca smo praznovali svetovni dan voda. Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje je ob tej priložnosti organiziralo prireditev Moja reka praznuje.
Namen prireditve je bil javnosti predstaviti pomen reke Ljubljanice za različne vrste, ki živijo v njej ali ob njej. Med njimi je vsekakor vidnejši predstavnik kralj voda – sulec (Hucho hucho). Ta po naravi samotarska in teritorialna riba naseljuje večje, zmerno do hitro tekoče vodotoke s hladnejšo, s kisikom bogato vodo in kamnitim do prodnatim dnom. Rad se zadržuje v globljih tolmunih, obraslih z bogato obrežno vegetacijo ali v bližini jezov in v njihovih podslapnih tolmunih. Njegov areal pa se je v zadnjem času zelo zmanjšal. Pomen in ovire, ki jih ima ta ribja vrsta v reki Ljubljanici pa je v imenu Zavoda za ribištvo Slovenije predstavila Maša Čarf.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili organizatorjem za povabilo in prijetno druženje.

Zadnja posodobitev: 25 marec 2019 03:32
Sorodne Novice: Javni razpis za delovno mesto direktorja javnega zavoda ZZRS Ribe v alpskih rekah - odsev stanja voda (Planinski vestnik) PREHODNOST VODA ZA RIBE : KNJIGA "Od morja do vira 2.0" SVETOVNI DAN PREHODNOSTI VODA ZA RIBE - 21. 4. 2018 VIDRA V REKI VIPAVI 28. MIŠIČEV VODARSKI DAN Nov ribolovni režim na reki Krki 25. Mišičev vodarski dan Mišičev vodarski dan Svet Zavoda
Ljubljanica reka sulec

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405