Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

KOORDINACIJSKI SESTANEK ADRIAMED: SARAJEVO, 6. - 7.2.2018

0 Komentarji
417
9-02-2018

AdriaMed je regionalni projekt Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO), katerega namen je pospeševanje znanstvenega sodelovanja med jadranskimi državami (Albanija, Črna Gora, Hrvaška, Italija in Slovenija), skladno s Kodeksom odgovornega ribištva. Letos se je omenjenim državam priključila tudi Bosna in Hercegovina, zato je 19. koordinacijski sestanek potekal v Sarajevu.

Na sestanku so bili prisotni tudi predstavniki Slovenije, g. Matej Zagorc in ga. Urška Srnec (predstavnika Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano) in ga. Petra Bratina (predstavnica Zavoda za ribištvo Slovenije). Slovenija se zaveda in ceni obseg opravljenega dela in pomen, ki ga ima takšen projekt na splošno mednarodno spodbujanje znanstvenega sodelovanja in tehnične razprave o upravljanju ribištva v skupnem Jadranskem morju. Pretekli in sedanji dosežki pa imajo velik pomen tudi za nacionalni ribiški sektor v Sloveniji, zato je ga. Urška Srnec tudi uradno potrdila Republiko Slovenijo kot so-donatorja projekta.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: SESTANEK PROJEKTA AdriaMed V RIMU SESTANEK AdriaMed V SPLITU TEHNIČNI SESTANEK ZA VREDNOTENJE STRATEGIJE UPRAVLJANJA V RIBIŠTVU Sestanek AdriaMed
AdriaMed MORSKO RIBIŠTVO

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405