Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

IZPUST MOČVIRSKIH ŠKARJARJEV NA LOPATI

0 Komentarji
658
7-06-2018

Terenska ekipa ZZRS je dne 5.6. 2018 izvedla ponovni pregled območja izpusta invazivnih tujerodnih rakov vrste močvirski škarjar. Pregledali smo tudi vse okoliške jarke in vodotoke.  Prisotnosti osebkov močvirskega škarjarja nismo potrdili, prav tako rakov nismo našli v zadrževalniku. Glede na ugotovitve s terena menimo, da so raki ostali v jaških, v kakšnem številu ne vemo. Na terenu so bili v sodelovanju z DARS izvedeni interventni ukrepi za preprečevanje širjenja osebkov iz jaškov – na vse iztoke iz zadrževalnika in tudi na iztoke jaškov, ki vodijo v zadrževalnik je DARS namestil mrežo, skozi katero raki ne morejo prehajati iz jaškov.  Na Ministrstvo za okolje in prostor so bili s strani vpletenih strokovnih služb in strokovnjakov podani predlogi za uničenje rakov, ki so ostali ujeti v jaških in nadaljnjih ukrepih.  O nadaljnjih odločitvah in izvedbi ukrepov bo več znanega v prihodnjih dneh, novice v zvezi s primerom močvirskega škarjarja bomo objavljali na spletni strani Zavoda za ribištvo Slovenije. 

LOPATA 1

 

0.0
Zadnja posodobitev: 24 september 2018 02:51
RAKI TEREN ZZRS

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405