Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

HABITATNO MODELIRANJE

0 Komentarji
723
6-12-2017

Zavod za ribištvo Slovenije je v tesnem sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo razvijal smernice za razvoj in uporabo informacijskih orodij za ugotavljanje primernosti habitatov za potočno postrv (Salmo trutta) in določal smernice za njihovo izboljšanje.

Strokovna sodelavca Maša Čarf in Aljaž Jenič sta na podlagi dvoletnega vzorčenja odraslih in juvenilnih potočnih postrvi na izbranih odsekih reke Radovne predstavila rezultate habitatnega modeliranja z uporabo programskega orodja Casimir. Na podlagi dognanj je sedaj možno z večjo natančnostjo oceniti posledice posegov v vodotoke. Raziskava ima uporabno vrednost, vendar bi morali z delom nadaljevati in orodje razviti do mere, kjer bi lahko v različnih tipih vodotokov lahko ocenili vpliv načrtovanih posegov na habitat različnih ribjih vrst. Vsekakor so takšne raziskave in interdisciplinarno sodelovanje nujne potrebne za napredek v prihodnosti, saj bi le tako bilo mogoče podati smernice za izboljšanje habitatov različnih vrst rib.

0.0
Zadnja posodobitev: 06 december 2017 10:20
HABITAT MODELIRANJE

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405