Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

EVROPSKI DAN NATURA 2000

0 Komentarji
454
21-05-2019

Vsako leto 21. maja obeležujemo Dan Natura 2000. Že več kot deset let EU oblikuje mrežo posebej varovanih območij. Namen teh območij je posebno varstvo življenjskih prostorov ogroženih rastlinskih in živalskih vrst, pomembnih za Evropsko unijo. 

V Sloveniji trenutno poteka nacionalni projekt LIFE-IP NATURA.SI - LIFE Integriran projekt za okrepljeno upravljanje Nature 2000 v Sloveniji. Slovenija je država z izredno visoko biotsko raznovrstnostjo, vendar se varstvu navkljub ogroženost nekaterih vrst povečuje, stanje nekaterih značilnih življenjskih okolij pa slabša. V projektu v katerem sodeluje 15 partnerjev, med njimi smo pomemben člen tudi Zavod za ribištvo Slovenije.

V osemletnem projektu so skupno zastavljeni cilji:

- okrepljena implementacija Programa opravljanja z Naturo 2000 v Sloveniji,

- izboljšanje stanja ohranjenosti izbranih Natura vrst in habitatnih tipov,

- vzpostaviti dolgoročno k rezultatom usmerjeno upravljanje z Naturo 2000,

- dobro sodelovanje in redno komuniciranje med oblikovalci politik in inštitucijami odgovornimi za implementacijo ukrepov PUN 2000 vključno z dobro razvito svetovalno službo,

- okrepljeno sodelovanje z lastniki zemljišč, raziskovalnimi ustanovami, strokovnjaki, prostovoljci, nevladnimi organizacijami.

Več o projektu si lahko preberete na povezavi, o dejanskih ukrepih naše institucije pa bomo pisali v prihodnjih novičkah.

 

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Jadranski lipan Thymallus aleani, LAS Dolina Soče, Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo (ESPR) Zaključen je Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca Fotografski natečaj "Motivi Natura 2000" pri projektu Life for Lasca še vedno traja MOTIVI NATURA 2000, FOTO NATEČAJ RIBIČI IN NATURA 2000 EVROPSKI DAN NATURA 2000 in MEDNARODNI DAN BIOTSKE RAZNOVRSTNOSTI Life+ Program upravljanja Nature 2000 za obdobje 2014-2020 (LIFE11 NAT/SI/880)
BIOTSKA RAZNOVRSTNOST DAN NATURA 2000 OBMOČIJ OMREŽIJ VAROVANA OBMOČJA ZAŠČITENE VRSTE ŽIVALSKE RASTLIN

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405