Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Ekipa ZZRS projekta Vrh Julijcev je spet v polnem pogonu - izlov rib iz Dvojnega jezera se nadaljuje

0 Komentarji
278
27-07-2021

Ekipa ZZRS projekta Vrh Julijcev je spet v polnem pogonu - izlov rib iz Dvojnega jezera se nadaljuje s polno paro. Junija smo hodili še med zidovi snega, sedaj nas že pošteno praži gorsko sonce.

Da vas na hitro spomnimo - Dvojno jezero v srcu Triglavskega narodnega parka je zaradi vplivov in preteklih dejanj ljudi v slabem stanju.

Želimo ga izboljšati:

- z odstranitvijo rib (ki jih je tja pred cca 30 leti naselil človek),

- z novo rešitvijo za odpadne vode iz planinske koče (vnos s hranili obremenjene odpadne vode pospešuje rast alg),

- z odstranjevanjem alg (ki se razraščajo zaradi porušene prehranjevalne verige in vnosa hranil).

Naloga ZZRS je izlov rib. Ribe lovimo na vse možne načine - s pastmi, mrežami in elektriko. Omejuje nas spremenljivo gorsko vreme, dolga pot do delovišča (včasih si jo skrajšamo s helikopterjem) in zahteven teren za prenašanje težkih bremen. Ampak dokler je ekipa zagnana, se vse zmore!

0.0
Zadnja posodobitev: 27 julij 2021 12:58
Sorodne Novice: ZZRS išče nove sodelavce! Lov invazivnega trnavca že v polnem zamahu Projekt NarcIS - Partnerstvo za varstvo narave. Predstavitev ZZRS Zaradi normalizacije vodostaja ponovno odpiramo možnost ribolova na Cerkniškem jezeru (revir ZZRS) RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V LJUBLJANI V OKVIRU PROJEKTA LIFE FOR LASCA Odlov rib na dvojnem jezeru se uspešno nadaljuje! ZZRS IMA NOVEGA DIREKTORJA SESTANEK PROJEKTA AdriaMed V RIMU PREDSTAVITEV PROJEKTA DANUBE FLOODPLAIN VLOGA ZZRS PRI PROJEKTU "VrH JULIJCEV"

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405