Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

Ekipa ZZRS projekta Vrh Julijcev je spet v polnem pogonu - izlov rib iz Dvojnega jezera se nadaljuje

0 Komentarji
139
27-07-2021

Ekipa ZZRS projekta Vrh Julijcev je spet v polnem pogonu - izlov rib iz Dvojnega jezera se nadaljuje s polno paro. Junija smo hodili še med zidovi snega, sedaj nas že pošteno praži gorsko sonce.

Da vas na hitro spomnimo - Dvojno jezero v srcu Triglavskega narodnega parka je zaradi vplivov in preteklih dejanj ljudi v slabem stanju.

Želimo ga izboljšati:

- z odstranitvijo rib (ki jih je tja pred cca 30 leti naselil človek),

- z novo rešitvijo za odpadne vode iz planinske koče (vnos s hranili obremenjene odpadne vode pospešuje rast alg),

- z odstranjevanjem alg (ki se razraščajo zaradi porušene prehranjevalne verige in vnosa hranil).

Naloga ZZRS je izlov rib. Ribe lovimo na vse možne načine - s pastmi, mrežami in elektriko. Omejuje nas spremenljivo gorsko vreme, dolga pot do delovišča (včasih si jo skrajšamo s helikopterjem) in zahteven teren za prenašanje težkih bremen. Ampak dokler je ekipa zagnana, se vse zmore!

0.0
Zadnja posodobitev: 27 julij 2021 12:58
Sorodne Novice: RAZSTAVA FOTOGRAFIJ V LJUBLJANI V OKVIRU PROJEKTA LIFE FOR LASCA Odlov rib na dvojnem jezeru se uspešno nadaljuje! ZZRS IMA NOVEGA DIREKTORJA SESTANEK PROJEKTA AdriaMed V RIMU PREDSTAVITEV PROJEKTA DANUBE FLOODPLAIN VLOGA ZZRS PRI PROJEKTU "VrH JULIJCEV" OTVORITVENO SREČANJE PARTNERJEV PROJEKTA VrH JULIJCEV ZZRS POSTAL PARTNER EVROPSKEMU PROJEKTU "VRH JULIJCEV" JESENSKO VZORČENJE RIBJIH POPULACIJ V OKVIRU PROJEKTA LIFE STRŽEN OTVORITVENO SREČANJE PROJEKTA LIFE FOR LASCA V AJDOVŠČINI

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405