Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

DOLOČEVANJE STAROSTI PRI MORSKIH LISTIH

0 Komentarji
339
20-12-2018

V mesecu decembru so zaposleni na oddelku za morsko ribištvo sodelovali pri interkalibraciji določevanja starosti pri morskih listih (Solea solea). V izmenjavo je v paketu prispelo 500 otolitov (koščic s katerimi določamo starost mnogim ribjim vrstam). Paket zaporedno prejmejo vse jadranske države, na koncu pa bodo na skupni delavnici primerjali rezultate meritev in določevanja.

Podobne interkalibracije so običajni postopek, ki preprečuje napake in možnosti, da se posamezni laboratoriji s časom oddaljijo od drugih s svojim načinom določevanja starosti pri posamezni ribji vrsti. Zadeva  poteka v okviru projekta AdriaMed, ki je tudi glavni koordinator.

Tomaž Modic, oddelek za morsko ribištvo

ZZRS

0.0
Zadnja posodobitev: 20 december 2018 09:55
Sorodne Novice: MINISTRICA DR. PIVEC SE JE SESTALA S PREDSTAVNIKI MORSKIH RIBIČEV PREVOZ PRVIH PRIMORSKIH PODUSTI IZ ITALIJE V SLOVENIJO - PROJEKT LIFE FOR LASCA
določevanje starosti morski list MORSKO RIBIŠTVO otoliti

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405