Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

DAN NAŠEGA PLANETA (22. APRIL)

0 Komentarji
160
22-04-2019

Danes obeležujemo praznik zemlje. Cilj svetovnega dneva je spodbujanje k aktivnemu in odgovornemu delovanju vseh nas v smeri trajnostnega razvoja. Zavedati se moramo, da je odgovornost v naših rokah, posledice naših morebitnih neodgovornih dejanj pa bodo nosili naši bodoči rodovi.

V tem mesecu pa smo kot država dobili tudi spodbudo IZ Evropske komisije. Slovenija je po poročilih Evropske komisije dosegla velik napredek pri kartiranju in ocenjevanju svojih ekosistemskih storitev. Kljub temu pa bo potrebno še veliko naporov pri zaščiti bogate naravne dediščine, saj na tem področju obstajajo pomanjkljivosti pri upravljanju območij Natura 2000 in zagotavljanju skladnosti z direktivami o naravi. Več o izvajanju okoljske politike pa si lahko preberete na povezavi.

Zadnja posodobitev: 19 april 2019 11:38
Sorodne Novice: VABILO: MOJA REKA PRAZNUJE (22. 3. 2019)
ZZRS ODGOVORNOST DO NAŠEGA PLANETA

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405