Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

0 Komentarji
Jadranski lipan je trenutno v središču pozornosti v Sloveniji kot tudi med najbolj priznanimi strokovnjaki za ribe v Evropi. Najnovejše genetske raziskave so namreč pokazale, da je jadranski lipan nedvomno svoja vrsta – Thymallus aleani. Danes je stanje jadranskega lipana v naravi kritično in skrb vzbujajoče. Zaradi globalnih podnebnih sprememb, krivolova in uničevanja drstišč so populacije šibke ter v upadu. Dodatno je obstoj jadranskega lipana močno ogrožen zaradi prisotnosti tujerodnega lipana iz donavskega porečja in posledičnega križanja med obema. Glavni cilj projekta je temeljit pregled in popis stanja (groženj in drstišč) v zgornjem toku reke Soče in njenih pritokov. Nadaljuj z branjem
0 Komentarji
31.12.2020 se je zaključil fotografski natečaj "Motivi Natura 2000." Prejeli smo kar 101 čudovito fotografijo, ki se bodo potegovale za bogate nagrade. V mesecu januarju se bo sestala komisija, ki bo fotografije ocenila, izbrala 20 najboljših in med njimi razglasila prva 3 mesta. Zmagovalci bodo objavljeni na spletni strani. Fotogalerijo si lahko ogledate na https://www.lifeforlasca.eu/gallery/album/fotografski-natecaj/ Hvala! Ekipa ZZRS in ekipa Life for Lasca Nadaljuj z branjem
0 Komentarji
Ekipa Zavoda za ribištvo Slovenije, ki je vzorčevala ptujsko jezero je zelo hvaležna za objavo o našem delu v lokalnem časopisu Štajerski tednik, še posebej pa bi se na tem mestu radi zahvalili novinarki, avtorici članka, Mojci Zemljarič​. Povzeto iz članka, ki je dostopen v celotni verziji tednika: "Strokovnjaki Zavoda za ribištvo Slovenije (ZZRS) so se nedavno mudili na terenskem delu v Spodnjem Podravju. Na Ptujskem jezeru so izvajali vzorčenje rib, ki so ga naročile Dravske elektrarne Maribor (DEM). Nadaljuj z branjem

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405