Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

3. MAREC - SVETOVNI DAN PROSTOŽIVEČIH ŽIVALI

0 Komentarji
329
3-03-2019

Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) je konec leta 2013 razglasila 3. marec za Svetovni dan prosto živečih živalskih in rastlinskih vrst. Na ta dan je bila leta 1973 v Washingtonu sprejeta Konvencije o mednarodni trgovini z ogroženimi prosto živečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami (Konvencija CITES). Letos je dan posvečen »Življenju pod vodo: za ljudi in planet Zemljo" ("Life Below Water: for People and Planet"). Čeprav je fokus letošnje teme predvsem usmerjen na življenje v morjih, pa ne smemo spregledati in pozabiti na sladkovodne ekosisteme.

Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: OBELEŽUJEMO SVETOVNI DAN MOKRIŠČ SVETOVNI DAN OCEANOV 22. APRIL - SVETOVNI DAN ZEMLJE SVETOVNI DAN PREHODNOSTI VODA ZA RIBE - 21. 4. 2018 SVETOVNI DAN MOKRIŠČ - 2. FEBRUAR
MORJE PROSTOŽIVEČE ŽIVALI ZAŠČITA SVETOVNI DAN

Prijava na strokovni zpit za ribogojca

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati v jesenskem času, datum pa bomo objavili na naši spletni strani. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405