Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

29. MIŠIČEV DAN, 6.12.2018

0 Komentarji
474
7-12-2018

Tudi letos je v Mariboru potekalo srečanje slovenskih vodarjev - Mišičev vodarski dan. Strokovnjaki Zavoda za ribištvo Slovenije se zavedamo pomena sodelovanja pri upravljanju, urejanju in varovanju voda z vidika varstva rib in njihovih habitatov.  Letos smo se srečanja udeležili s prispevkom z naslovom Vzdolžna povezanost reke Bače na primeru prehodnosti rib, ki ga je v okviru svoje magistrske naloge v sodelovanju z ZZRS pripravila Kim Ferjančič, študentka Biotehniške fakultete v Ljubljani. Naš prispevek, ki je bil tudi javno predstavljen, je bil s strani udeležencev srečanja zelo dobro sprejet.

Vsakoletna udeležba ZZRS na srečanju slovenskih vodarjev in drugih strokovnjakov je pomembna priložnost za izmenjavo znanja in izkušenj in dobro izhodišče za uspešno strokovno sodelovanje v prihodnosti.

Za organizacijo dogodka bi se na tem mestu radi zahvalili organizatorjema (Vodnogospodarski biro Maribor d.o.o. in Drava Vodnogospodarsko podjetje Ptuj d.d.), ki sta v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter pod pokroviteljstvom Mestne občine Maribor ta dan tudi omogočila.

Maša Čarf, oddelek za sladkovodno ribištvo

ZZRS

Zadnja posodobitev: 20 december 2018 09:51
Sorodne Novice: 28. MIŠIČEV VODARSKI DAN 25. Mišičev vodarski dan Mišičev vodarski dan
MIŠIČEV DAN PREDSTAVITEV VODARSKI DAN ZZRS

Prijava na strokovni izpit za ribogojca - ODPOVEDAN zaradi epidemije

Spoštovani!

Vsem zainteresiranim za opravljanje Strokovnega izpita za ribogojca sporočamo, da je letos zaradi razmer povezanih z novim koronavirusom izvedba Strokovnega izpita za ribogojca odpovedana.

Izpit bomo prestavili na pomlad 2021, če bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V primeru, da spomladi razmere še ne bodo dobre, bo izpit izveden jeseni 2021.

Vsem, ki ste izpit že plačali, bomo plačilo upoštevali ob izvedbi naslednjega sklopa izpita.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Na podlagi Pravilnika o opravljanju strokovnega izpita za ribogojca, pozivamo vse zainteresirane za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca, da se pravočasno prijavijo na objavljen razpis.
Izpit bo zopet možno opravljati 24.10.2020. Predavanja in izpit za ribogojca se bodo odvijala v prostorih Zavoda za ribištvo Slovenije, Sp. Gameljne 61a, 1211 Ljubljana-Šmartno.

Cena za opravljanje strokovnega izpita za ribogojca je 90 €.


Beri več... Gradivo Izpitna vprašanja Vloga za opravljanje izpita

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405