Novice/objave Aktualne novice in objave Zavoda za ribištvo Slovenije

25. Mišičev vodarski dan

0 Komentarji
2802
22-12-2014

Mišičev vodarski dan je srečanje slovenskih vodarjev, ki se odvija v Mariboru vsako leto v mesecu decembru. Srečanje je namenjeno strokovnjakom vodnogospodarskih, projektantskih, raziskovalnih in načrtovalskih organizacij, javnih in upravnih služb, vsem, ki se ukvarjajo z upravljanjem, urejanjem in varovanjem voda oziroma jih ta dejavnost zanima. Letos je v začetku decembra, potekal 25. Mišičev vodarski dan. Organizatorja posvetovanja sta bila Vodnogospodarski biro Maribor d.o.o. in Drava Vodnogospodarsko podjetje Ptuj d.d., v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor, agencijo RS za okolje.

Vsebina srečanja je bila razdeljena v pet sklopov: Strategija upravljanja z vodami, Poplave v letu 2014, Financiranje vodarskih projektov in Aktualni projekti s področja upravljanja z vodami in urejanje voda. Iz posameznih sklopov so bili izbrani prispevki, ki so bili na srečanju tudi predstavljeni. V  prvem sklopu so bile predstavljene aktualne strategije, načrti in programi, v zvezi s protipoplavno varnostjo ter načrtovanjem upravljanja z vodami. V naslednjem sklopu je bila predstavljena problematika poplav na prizadetih območjih v Sloveniji ter načrt sanacij po obsežnih poplavah v Bosni in Hercegovini. Iz področja vodarskih projektov je bilo predstavljena možnost sofinanciranja projektov iz kohezijskega sklada v novi finančni perspektivi in predstavitve nekaterih aktualnih projektov s področja upravljanja z vodami.

25. Mišičevega vodarskega dneva smo se udeležili tudi predstavniki Zavoda za ribištvo Slovenije. Za to priložnost smo v soavtorstvu z mag. Sašom Šantlom izdelali tudi prispevek z naslovom »Prehodnost je naša prihodnost«, ki smo ga izdelali je objavljen v Zborniku referatov.

0.0
Zadnja posodobitev: 19 januar 2015 02:48
Sorodne Novice: 29. MIŠIČEV DAN, 6.12.2018 28. MIŠIČEV VODARSKI DAN Mišičev vodarski dan
mišičev vodarski dan

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo SlovenijeSeznam rib, glavonožcev ter rakov

Biološka zbirka podatkov Zavoda za ribištvo Slovenije predstavlja osnovno infrastrukturo za strokovno delo na zavodu. BiosWeb stran vsebuje agregirane podatke iz biološke podatkovne zbirke (BIOS) Zavoda za Ribištvo Slovenije (ZZRS).

Vstopi v BioS
Zavod za ribištvo Slovenije
Spodnje Gameljne 61a
1211 Ljubljana - Šmartno, Slovenija
01/ 24 43 400
01/ 24 43 405